Zupa paprykowa

Zupa paprykowa

Zupa paprykowa

Zupa paprykowa

Zupa paprykowa wygląda niezwykle aromatycznie dzięki swojej żywej barwie. Równie dobrze smakuje, co wygląda. Jest bogata w błonnik i potas.  

Składniki – Zupa paprykowa

  • 10 g Cebula
  • 35 g Chleb żytni pełnoziarnisty
  • 2 g Czosnek
  • 1 g Liście kolendry, suszone
  • 5 g Liść laurowy, suszony
  • 1 g Papryka chili, suszona
  • 300 g Papryka czerwona
  • 1 g Pieprz czarny
  • 1 g Pietruszka, liście
  • 50 g Serek almette jogurtowy
  • 1 g Sól
  • 50 g Włoszczyzna krojona w paski
  • 3 g Ziele angielskie, mielone
 

Przygotowanie Zupa paprykowa

Czas przygotowania: 30 minut
  • Ilość porcji: 1 porcja
  • Sposób przygotowania:

Wartości odżywcze przepisy dietetyczne

  • Wartość odżywcza dla porcji : 1 porcja z przepisu
Wartość energetyczna337 kcal Białko ogółem11.24 g Tłuszcz13.66 g Węglowodany ogółem47.70 g Błonnik pokarmowy12.31 g Sód594.54 mg Sól0.02 g Potas1121.33 mg Wapń144.92 mg Fosfor164.21 mg Magnez73.25 mg Żelazo5.56 mg Cynk1.60 mg Miedź0.41 mg Mangan1.33 mg Jod27.31 μg Witamina A1962.90 μg Retinol0.00 μg β-karoten11776.41 μg Witamina D0.00 μg Witamina E9.23 mg Tiamina0.13 mg Ryboflawina0.42 mg Niacyna5.76 mg Witamina B61.62 mg Foliany173.18 μg Witamina B120.00 μg Witamina C449.66 mg
  • Bogate w: błonnik, potas, magnez, witamina C

Dla kogo przepis

Powyższe przepisy dietetyczne mogą być stosowane w następujących dietach:   Po więcej ciekawych artykułów zapraszamy na naszego bloga Dietetyk Katowice mgr Kamila Dyndor FIZJODIET MEDICAL SPA & Masaż Katowice  
Rate this post

Author Info

FIZJODIET MEDICAL SPA