Pasta z makreli

pasta z makreli

Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pasta z makreli w sam raz nadaje się na śniadanie lub kolację do kanapek. Jest szybka i prosta w przygotowaniu. Dodatkowo bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe sprawdzi się w diecie dorosłych jak i dzieci.

Pasta z makreli

 
  • 50 g Cebula – pół sztuki
  • 12 g Koper ogrodowy – 3 łyżeczki
  • 125 g Makrela, wędzona – jedna sztuka
  • 10 g Musztarda – jedna łyżeczka
  • 30 g Ogórek kwaszony – pół sztuki
  • 5 ml Oliwa z oliwek – jedna łyżeczka
  • Sól biała – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Pasta z makreli – przygotowanie przepisu

Czas przygotowania: 15 minut

  • Ilość porcji: 2 porcje
  • Sposób przygotowania:

Wartości odżywcze przepisy dietetyczne

  • Wartość odżywcza dla porcji : 2 porcje z przepisu

Wartość energetyczna365 kcal Białko ogółem27.79 g Tłuszcz25.28 g Węglowodany ogółem6.96 g Błonnik pokarmowy1.57 g Sód2141.79 mg Sól5.36 g Potas497.97 mg Wapń41.62 mg Fosfor338.35 mg Magnez70.68 mg Żelazo2.39 mg Cynk1.24 mg Miedź0.27 mg Mangan0.27 mg Jod74.08 μg Witamina A115.60 μg Retinol67.50 μg β-karoten288.00 μg Witamina D10.50 μg Witamina E1.95 mg Tiamina0.24 mg Ryboflawina0.50 mg Niacyna10.12 mg Witamina B60.69 mg Foliany29.52 μg Witamina B1212.13 μg Witamina C7.92 mg  

  • Bogate w: białko, tłuszcze nienasycone

Dla kogo przepis

Powyższe przepisy dietetyczne mogą być stosowane w następujących dietach:

 

Po więcej ciekawych artykułów zapraszamy na naszego bloga

Dietetyk Katowice

mgr Kamila Dyndor

FIZJODIET MEDICAL SPA & Masaż Katowice

 

Rate this post

Author Info

FIZJODIET MEDICAL SPA